USA's antidopingagentur USADA fremlægger omfattende rapport om doping


Det amerikanske antidopingagentur USADA har netop fremlagt en 1000 siders rapport, som hævder at Lance Armstrong ikke blot selv tog doping, men at også pressede andre til at tage det. "Det er sørgeligt, at det er så massivt. At en person som Armstrong, der ellers har været fremført som en stor helt, var så dominerende i forhold til doping." siger Lone Hansen, Direktør for Anti Doping Danmark til Ekstra Bladet.

 

Ifølge chefen for USADA, Travis T. Tygart havde Armstrongs gamle hold det mest avancerede, professionelle og ikke mindst succesfulde dopingprogram nogensinde: "Bevismaterialet viser uden nogen form for tvivl, at US Postal Service Pro Cycling Team havde det mest avancerede, professionelle og succesfulde dopingprogram, sporten nogensinde har set", siger han til agenturets hjemmeside.

 

Til rapporten har elleve af Armstrongs tidligere holdkammerater fra US Postal Service Pro Cycling Team afgivet vidneudsagn til USADA om deres brug af doping i deres tid som cykelryttere med Lance Armstrong. Blandt vidnerne er prominente navne som Tyler Hamilton, Floyd Landis og ikke mindst George Hincapie, som i øvrigt var den eneste rytter, der kørte sammen med Armstrong i alle hans syv sejre i Tour de France.

 

Sportsretsadvokaten Jens Bertel Rasmussen er overrasket over rapportens resultat, men er tilfreds med at USADA er fremkommet med så detaljeret rapport, som indeholder så tungtvejende vidneudsagn, da det er et kæmpe skridt i kampen mod doping i cykelsporten: Det er virkelig ærgerligt at en af dem man man troede var en af de største atleter nogensinde inden for sportens verden i dag fremstår som værende en bedrager, men det er ekstremt positivt at USADA har lavet deres benarbejde så grundigt, når de har tænkt sig at gøre noget så indgribende, som at give ham karantæne for al slags sport på livstid".

 

Sportsretsadvokaten udtaler, at "Det er vigtigt at fortsætte kampen mod doping, så vi kan få en ren og retfærdig cykelsport igen. Det nytter ikke noget at atleterne på det sportslige område konkurrerer på ulige vilkår, mens da deres læger bagved kulisserne konkurrerer om hvem der kan lave det bedste dopingmiddel, som ikke kan spores". 

 

Anti Doping Danmark bakker umiddelbart op om Sportsretsadvokatens udtalelser, da de, ifølge Ekstra Bladet, mener at USADAs metode i fremtiden vil lette efterforskningsarbejdet mod de atleter, der benytter sig af de mest nymoderne dopingmidler, som ikke kan spores.

Programmering:Shopbiz