SHARAPOVAS DOPINGDOM


SHARAPOVAS DOPINGDOM

 

 

Så faldt afgørelsen! Maria Sharapova udelukkes i 2 år fra den 26. januar 2016, for at have indtaget stoffet Meldonium, og dermed overtrådt dopingreglerne.

 

Den 15. marts 2016 bragte Bertel Rasmussen Advokater en artikel om Maria Sharapovas dopinganklager. Det blev her gjort gældende, at den mest sandsynlige sanktion var 2 års udelukkelse, baseret på Sharapovas udtalelser til medierne.

 

Sharapova anførte på daværende tidspunkt, at den positive test grundede i ukendskab til de årlige ændringer, WADA hvert år tillægger dopinglisten ved årsskiftet.

Hvor en sådan argumentation kan give hende folkets og mediernes sympati, så står det helt klart, at forklaringen ikke lader hende gå fri i juridisk forstand.

 

Jens Bertel Rasmussen udtaler;

”Det er atleternes eget ansvar, ikke at indtage stoffer der fremgår af dopinglisten. Det er således atleternes eget ansvar, at holde sig opdateret omkring listens ændringer. ”

 

Sharapova har efter afgørelsen udsendt flere dokumenter til sine fans, hvor hendes advokat forsøger at udpensle afgørelsen.

Sharapova anfører bl.a. at retssagen beviste, at hun aldrig havde taget stofferne med et præstationsfremmende formål.

 

Jens Bertel Rasmussen forsætter:

”Du er dopet, når du har overtrådt dopingreglerne. Så enkelt kan det siges.

Sharapova har ikke formået at løfte bevisbyrden for, at hun ingen skyld havde i forbindelse med indtagelsen af det forbudte stof, hvorfor hun helt korrekt bliver sanktioneret.”

 

Selvom det er atleternes eget ansvar, at holde sig opdateret vedrørende dopinglisten, så gør antidoping organisationerne og de internationale forbund alt for at informere atleterne om de ændringer listen hvert år underlægges ved årsskiftet. Det virker derfor lettere mærkværdigt, at Sharapova ikke var bekendt med dopinglistens ændringer.

 

Jens Bertel Rasmussen afslutter:

”Antidoping organisationen har ikke formået at løfte bevisbyrden for, at stoffet er indtaget forsætligt. Hvis dette var tilfældet, ville Sharapova være sanktioneret med en 4 årig  udelukkelse. ”

 

Sharapova har udtrykt, at hun ønsker at appellere afgørelsen til CAS, da hun jo ikke har haft et præstationsfremmende formål med indtagelsen.

Dette får med al sandsynlighed ikke den store betydning for hverken sanktionen eller sanktionsudmålingen.

Som Jens Bertel Rasmussen udtrykte det: ”du er dopet, når du har overtrådt dopingreglerne”.

 

Fandt du denne artikel interessant? Så kan du på det varmeste anbefales bogen "For Sportens Skyld - et indspark fra et liv i sportsjura". Bogen fås som paperback og E-book og kan købes på SAXO eller ved henvendelse til en af vores medarbejdere.

 

Har du brug for rådgivning eller juridisk assistance? Kontakt Bertel Rasmussen Advokater i dag:
70 25 21 15 –
mail@bertelrasmussen.dk

 

Bertel Rasmussen Advokater
København:
Bredgade 30
1260 Kbh K

 

Bertel Rasmussen Advokater
Svendborg:
Mæglergaarden
Frederiksgade 1
5700 Svendborg

Programmering:Shopbiz