Er Messi ved at drible direkte i spjældet?


Er Messi ved at drible direkte i spjældet?

Link til Sportsretsadvokat Jens Bertels Rasmussens interview med P1 vedrørende skattesagen den 02.juni 2016:

http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-morgen-2016-06-02#!/01:40:58

 

Dommen er faldet. Lionel Messi blev i går idømt 21 måneders betinget fængsel for skattesvig.
Dommen rejser naturligt nogle spørgsmål, for er det nu slut med at se driblekunstneren sno sig igennem forsvarskæderne på grønsværen?

Vi besvarer nogle af spørgsmålene!

 

Betinget dom - hvad betyder det?

Når en dom er betinget, har det den betydning at selve afsoningen er afhængig af, at der sker yderligere overtrædelser i løbet af den i dommen nærmere fastlagte periode.

Messi er dømt skyldig, men han skal kun afsone fængselsstraf såfremt der begås ny skattekriminalitet inden for de 21 måneder, dommen strækker sig over.

 

Derudover har Messi valgt at anke dommen til den spanske højesteret, El Tribunal Supremo. Dette betyder forenklet, at dommen ikke står ved magt før den spanske højesteret har taget endeligt stilling til sagen.


Hvilken betydning kan det få?

Sportsretsadvokat Jens Bertel Rasmussen udtalte under radiointerviewet med P1 den 02. juni 2016, at Messis formodede indblanding i Panama Papers, kan få katastrofale konsekvenser for spilleren og ikke mindst Fútbol Club Barcelona.

Dommen i går vedrører nemlig kun skatteunddragelse i perioden 2007 og 2009, hvor Messi bekræftet anvendte skuffeselskaber i Belize og Uruguay til at ”gemme” sine penge for det spanske skattevæsen (ca. 30 millioner kr.).

 

Hvis El Tribunal Supremo stadfæster, den netop trufne afgørelse, er det ikke usandsynligt, at Messi inden for en overskuelig fremtid tiltales for skatteunddragelse i forbindelse med Panama Papers. Hvis Messi ligeledes kendes skyldig i den forbindelse, er der meget stor sandsynlighed for, at dommen gøres ubetinget, hvilket betyder at Messi skal afsone fængselsstraf.

 

Der er dog intet på nuværende tidspunkt, der dokumenterer, at Messi har foretaget noget ulovligt i forbindelse med Panama-sagerne.

 

Det er dog værd at bemærke, at Messi, i hvert fald efter danske regler, formentlig ville kvalificere sig til udgang i forbindelse med træning og kampe efter en kortere afsoning.

Mere herom i ovenstående interview, hvor Jens Bertel Rasmussen belyser tidligere sager med prominente fodboldspillere.

 

Hvilken betydning har det fået?

Mange af de store virksomheder, har de seneste år udviklet detaljerede sponsorpolitikker, for at undgå at blive sat i forbindelse med ”dårlig omtale”.

Messis personlige sponsorater kan derfor være i fare, men det forventes dog at få begrænset betydning.


Fútbol Club Barcelona har hvert fald været hurtigt ude og forsvare Messi ved at bakke ham op offentligt.

”Klubben er af den overbevisning efter, at Lionel Messi har forklaret sig i retten, at han ikke kan stilles ansvarlig for anklagerne”.

 

Klubben har således gjort sig til ”moralsk” dommer i sagen, som det må forventes, at mange andre Messi tilhængere vil. 

                            

Bredgade 30, København den 07.07.2016


Fandt du denne artikel interessant? Så kan du på det varmeste anbefales bogen "For Sportens Skyld - et indspark fra et liv i sportsjura". Bogen fås som paperback og E-book og kan købes på SAXO eller ved henvendelse til en af vores medarbejdere.


Har du brug for rådgivning eller juridisk assistance? Kontakt Bertel Rasmussen Advokater i dag:
70 25 21 15 – mail@bertelrasmussen.dk

 

Bertel Rasmussen Advokater
København:
Bredgade 30
1260 Kbh K


Bertel Rasmussen Advokater
Svendborg:
Mæglergaarden
Frederiksgade 1
5700 Svendborg

Programmering:Shopbiz