Emil Larsens transferaftale og det dumpede lægetjek


Fodboldspilleren Emil Larsen fra OB var indtil i går uhyggeligt tæt til at skifte klub til Brøndby IF, der netop har budt 7,5 millioner kr. på spilleren. Beløbet strakte præcis til at udløse Emil Larsens frikøbsklausul. Den 22-årige fodboldspiller og Brøndby IF havde sågar udfærdiget en kontrakt, som lå klar til underskrivelse. Fodboldspilleren skulle blot bestå det obligatoriske lægetjek.


I går udsendte Brøndby IF i forlængelse heraf derfor en fondsbørsmeddelelse omkring købet af OB's Emil Larsen. Skiftet var faldet til jorden på grund af et dumpet lægetjek.


OB og fodboldspilleren stiller sig uforstående overfor det dumpede lægetjek. Larsen har netop været i Polen med det danske landshold, hvorfor man kunne mene, at hans form burde være i top.


Lægeundersøgelsens detaljer er ikke offentliggjort, hvorfor der kun kan gisnes om årsagen. Fodboldspilleren er dog tidligere blevet opereret i sit knæ, hvilket muligvis kunne have indvirkning på hans fysik på sigt. Dog var fodboldspilleren sidste år gennem et lægetjek for OB, hvor han blev godkendt og erklæret i topform.


Den fejlende transferaftale medfører derfor, at Larsen forbliver i OB og kan se frem til endnu en sæson hos i Superligaen. Brøndbysnakken har dog skabt røre, da de respektive holds fans ifølge dem selv ikke er helt forenelige.


Sportsretsadvokat Jens Bertel Rasmussen udtaler til sagen:”Lægetjek er helt almindelige inde for sportsverdenen – især indenfor fodbold. Med de pengesummer der handles med, er det af central betydning, end sige nødvendighed, at sikre sig, at ens investeringer bringer gevinst. Ganske ligesom ved almindelig eftersyn før køb. Det er vigtigt, at der ikke er tegn på kommende skader. Det er simpelthen klubbernes måde at sikre sig, at deres aktiver er og forbliver kampklar.”


Læs mere om sportsjuristeri i sportretsadvokatens spændende bog ”For sportens skyld – et indspark fra et liv i sportsjura”. Bogen kan købes på SAXO eller ved kontakt til en af vore medarbejdere.

Programmering:Shopbiz